DrSanjaJurica“S” ordinacija za ginekologiju i porodništvo kruna je uspješne dugogodišnje karijere. Nakon 15 godina rada u riječkom KBC-u, prvotno na hitnom traktu, a onda na Klinici za ginekologiju i porodništvo, te nakon gotovo 14 godina rada i bogatog iskustva stečenog u Poliklinici Medico, ostvarila sam svoju dugogodišnju želju te otvorila privatnu ginekološku ordinaciju.

Želja da otvorim vlastitu ordinaciju prisutna je od samog početka moje karijere međutim upravo su nezamijenjive godine iskustva u KBC-u i u Poliklinici Medico bile potrebne da ta ideja sazrije i pretvori se u realizaciju.

Godine rada u KBC-u bile su vrlo dinamične i uzbudljive, bilo da se radilo o radu u operacionoj sali ili u rađaoni iz koje pamtim dežurstvo s obavljena 24 poroda u 24 sata.

Rad u poliklinici Medico omogućio mi je stvaranje intimnijeg kontakta sa svakom pacijenticom, a među mnogim iskustvima, imala sam priliku biti pionir u cijepljenju protiv HPV-a u Primorsko-goranskoj županiji.

Sva su ta iskustva bila ključna za realizaciju ove ordinacije. Cilj mi je bio stvoriti ambijent u kojem će se pacijentice osjećati ugodno i opušteno već prilikom samog ulaska u prostor.

Kod nas možete dobiti uslugu dijagnostike, obrade, liječenja i savjetovanja u intimnom I jedinstvenom ambijentu, a uz to idemo u korak s najnovijim dijagnostičkim metodama koje se primjenjuju u svijetu.

Uz standardnu dijagnostiku kao što su ginekološki pregled, papa test, transvaginalni i transabdominalni ultrazvuk, te uzimanje bakterioloških obrisaka, vršimo i ultrazvučnu dijagnostiku 3 D, 4D ultrazvuk, folikulometriju…
One žene koje se žele zaštititi od neželjene trudnoće, a nisu kandidati za uzimanje oralne kontracepcije („anti-bebi“ pilula), mogu kod nas postaviti IUD („spiralu“). Sve je popularnija Mirena, „spirala“ koja ima dvostruki učinak-štiti od trudnoće i uvelike smanjuje količinu menstrualnog krvarenja.

Ženama koje nisu sklone operativnim zahvatima možemo ponuditi mogućnost neinvazivnog liječenja mioma.

Trudnicama nudimo kompletno vođenje trudnoće uz UZV preglede i mogućnost snimanja istih na DVD te kardiotokografiju (CTG). Ono što bi posebno istaknuli u ponudi naše ordinacije je prenatalni DNA test. Kod nas možete obaviti Harmony test i Panorama test. Radi se o neinvazivnim metodama testiranja fetusa na genetske bolesti uzrokovane promjenama na kromosomima kao što su npr. Downow sindrom. Za testiranje je potreban samo uzorak krvi majke te su stoga ovi testovi u potpunosti neinvazivni i sigurani za plod (znatno sigurniji od amniocenteze). Za razliku od uobičajenih sličnih testiranja putem analize krvi, ova dva testa imaju izrazito visok postotak točnosti, preko 99 % te je idealna alternativa invazivnim metodama ili pak onim manje invazivnim, ali sa nižim postotkom točnosti rezultata.

Nadalje vršimo obradu, liječenje i savjetovanja vezana uz kontracepciju, bračni sterilitet te promijene u premenopauzi i postmenopauzi.
Obzirom da se bavimo najosjetljivijim područjem zdravlja žene, prioritet nam je stvoriti ugodnu i intimnu atmosferu u kojoj će inače nelagodni trenuci postati pozitivna iskustva.

Obratite nam se, bilo da se radi o zdravstevnom problemu, rutinskom pregledu ili trudnoći, dočekati ćemo vas s osmjehom.